Ablak-Market

Ablak-Market

Ablak árak

2024. május 28. - Ablakos Marci

Az ablak árak Magyarországon jelentős eltéréseket mutathatnak az ablak típusától, anyagától, méretétől és egyéb specifikációitól függően. Az ablakok választéka széles, és a piacon elérhető különböző ablakok ára számos tényezőtől függ. Az alábbiakban részletesen bemutatom, hogy milyen ablak árak jellemzőek Magyarországon, és milyen tényezők befolyásolják az ablakok árait.

Ablak anyaga és ára
Műanyag ablakok
A műanyag ablakok a legelterjedtebbek Magyarországon, mert kedvező ár-érték arányt kínálnak. Egy alap műanyag ablak ára körülbelül 20 000 - 50 000 forint között mozog, de a prémium kategóriás műanyag ablakok ára akár 100 000 forint felett is lehet, attól függően, hogy milyen extra funkciókkal és szigeteléssel rendelkeznek.

Fa ablakok
A fa ablakok természetes megjelenésük és jó hőszigetelő tulajdonságaik miatt népszerűek. Az ilyen ablakok ára magasabb lehet, mint a műanyag ablakoké. Egy standard fa ablak ára általában 50 000 - 150 000 forint között mozog, de a speciális, egyedi gyártású fa ablakok ára akár több százezer forintra is rúghat.

Alumínium ablakok
Az alumínium ablakok tartósságuk és modern megjelenésük miatt keresettek, de ezek az ablakok általában drágábbak, mint a műanyag és fa ablakok. Egy alap alumínium ablak ára 60 000 - 200 000 forint között van, a nagyobb méretű vagy speciális alumínium ablakok ára pedig akár 300 000 forint fölé is emelkedhet.

Nyitási mód és ára
Fix ablakok
A fix ablakok a legegyszerűbb és legolcsóbb típusok, mivel nem nyithatók. Ezek az ablakok általában 10 000 - 30 000 forint között kaphatók, attól függően, hogy milyen anyagból készülnek és milyen méretűek.

Nyíló és bukó-nyíló ablakok
A nyíló és bukó-nyíló ablakok ára magasabb, mivel bonyolultabb szerkezettel rendelkeznek. Egy alap nyíló vagy bukó-nyíló műanyag ablak ára 30 000 - 70 000 forint között mozog, míg a fa és alumínium változatok ennél drágábbak lehetnek, 50 000 - 150 000 forint között.

Tolóablakok
A tolóablakok különösen népszerűek nagyobb nyílászárók esetében. Ezek az ablakok drágábbak a komplex szerkezetük miatt. Az alap tolóablakok ára 80 000 - 200 000 forint között változik, a nagyobb méretű és speciális tolóablakok ára pedig akár több százezer forint is lehet.

Extra funkciók és kiegészítők
Az ablakok árához hozzájárulhatnak különböző extra funkciók és kiegészítők is.

Hőszigetelés
Az extra hőszigetelő ablakok ára magasabb lehet, mivel speciális üvegezéssel és szigetelő anyagokkal vannak ellátva. Az ilyen ablakok ára általában 20-30%-kal magasabb, mint a standard ablakoké.

Hangszigetelés
A hangszigetelő ablakok ára szintén magasabb, mivel ezek az ablakok speciális üvegezést használnak a zaj csökkentése érdekében. Ezek az ablakok 50 000 - 200 000 forint között mozoghatnak, a pontos ár az ablak méretétől és specifikációitól függ.

Biztonsági ablakok
A biztonsági ablakok megerősített üvegezéssel és zárakkal rendelkeznek, amelyek megnehezítik az illetéktelen behatolást. Az ilyen ablakok ára 70 000 - 250 000 forint között lehet.

Elektromos működtetés
Az elektromos működtetésű ablakok ára szintén magasabb, mivel motoros rendszert használnak a nyitás és zárás megkönnyítésére. Az ilyen ablakok ára 100 000 - 300 000 forint között mozoghat, a pontos ár az ablak méretétől és a motor teljesítményétől függ.

Telepítési költségek
Az ablakok árához hozzá kell adni a telepítési költségeket is, amelyek szintén változóak lehetnek. Az ablakok telepítési költségei általában 10 000 - 50 000 forint között mozognak ablakonként, attól függően, hogy milyen típusú ablakról van szó és milyen bonyolult a beépítés.

Összegzés
Az ablak árak Magyarországon nagyban függnek az ablak típusától, anyagától, méretétől és a hozzáadott extra funkcióktól. A műanyag ablakok általában a legolcsóbbak, míg a fa és alumínium ablakok drágábbak. Az ablakok nyitási módja, extra szigetelési tulajdonságai és a telepítési költségek szintén befolyásolják az árat. Az ablak kiválasztásakor érdemes alaposan megfontolni ezeket a tényezőket, hogy a legjobb ár-érték arányú ablakot válasszuk otthonunk számára.

A bejegyzés trackback címe:

https://ablak-market.blog.hu/api/trackback/id/tr318415539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása